Тази необуздана и своеволна… коса

Ах, тази коса. Колко пъти на ден възкликвате по този начин, когато се погледнете в огледалото? Не е лесно да укротим косата си, знам. И никак не е лесно да постигнем желаната прическа . Представям си как по-къдравите сред вас в момента кимат с глава в знак на съгласие и въртят някой кичур коса около пръста си.

Е, къдравелки, вярвам, че ще ме разберете, когато казвам, че косата наистина е буйна, своеволна и като жива в ръцете ни. Не се поддава на манипулации и определено има собствено мнение, което не се страхува да показва и да защитава.

healthy-hair1Нека тези от вас, които са надарени с парва коса не се засягат в момента. Сигурна съм, че вие пък в момента си мислите колко искате да имате оформени вълни или буйни къдрици. Няма лошо, но нека ви кажа, че за вас е поне една идея по-лесно да ги постигнете. Дали на фризьор или в домашни условия, нужна ви е само една маша или няколко ролки.

Къдрава коса обаче не винаги означава красиви къдрици. Те са трудни за постигане дори от момичета, които са предразположени към такива.

И все пак има няколко действия, които можете да предприемете с надеждата косата ви да стане по-податлива на манипулации. Първо, погрижете се косата ви да бъде добре хидратирана. Колко и да се опитвате да вкарате всеки косъм в ред, ако косата ви е суха, винаги ще изглежда не достатъчно добре. Така че грижете се за нея. Слагайте й маски, пазете я от прякото слънце и не я третирайте прекомерно. Друга препоръка, която мога да ви дам в тази насока, е да я миете с хладка вода. Не винаги е приятно, но предпазва косата ви от изсушаване. В същия ред на мисли, когато я изсушавате, задължително я продухвайте и със студен въздух за няколко минути. Можете да й слагате течни кристали, арганово масло или друг подходящ продукт за нанасяне на суха коса. И накрая, помислете върху следното. Ако има начин, оформяйте прическата си по естествен начин и без много преси, маши и т.н. Сплетете я на плитка мокра, за да се накъдри, сложете фиба тук и там, направете си интересен кок и т.н. Тук можете да бъдете безкрайно креативни.