Урок по къдрене за вълнисти коси

Има много видове текстури на косата, от къдрава до права, от гъста до тънка. Точно както има различни видове коса, има и различни начини да се грижите за косата си. Днес ще дам няколко съвета на жени, които имат вълниста коса, която невинаги приема желаната форма.

Какво означава това? Ами означава че вълнистата коса не е достатъчно къдрава, че да оформи желаните къдрици. И също не е достатъчно права, че да няма нужда от изправяне. Много жени са разочаровани от това и не знаят най-добрия начин да се грижат за косата си. Затова се изисква много търпение, за да се научите да си правите прически. Няма лоша коса, просто не знаете как да се грижите правилно за нея.

Как да оформите къдрава коса

Финализирането е ключът към постигането на по-дефинирани къдрици. Различните категории коса са означени с букви и цифри – на първо място трябва да откриете как се казва текстурата на вашата коса, за да можете да си потърсите подходящите продукти. Техниката за оформяне, която най-много се търси, се нарича „dedoliss” – за нея ще ви е много полезно да гледате видеа, които нагледно да ви покажат методи. Постига се със специален крем. След изкъпване е важно да нанасяте малко крем, показан за къдрава или вълнообразна коса, тези с извивка 2А, В или С и 3А. Важно е да изберете кремове, които не са твърде гъсти, тъй като те могат да тежат на косата ви.

Потърсете повече смекчаващи кремове.

За да направите дедолис, трябва да разделите косата на кичури и да минавате с крема кичур по кичур. Тази техника е известна още като оребряване, но освен че разделяте косата на кичури, трябва да навиете всеки кичур около пръста си. Не е необходимо да правите това с тънки кичури, в противен случай процесът ще отнеме твърде много време. Затова вземете по-дебели кичури и ги навивайте на пръста си, като по този начин оформите цялата коса.

За да придадете на косата още по-голяма дефиниция, подсушете я с дифузер. По този начин самото движение за сушене ще помогне, така че да се подсили ефекта на къдренето.

Къдрава коса без усилия

Ако бързате или просто нямате търпение да свършите, направете по-малко оребряване и много по-малко дедолизиране. Има и друг начин да постигнете прекрасни къдрици без толкова много работа. Трябва да уточня, че при тази техника резултатът е различен и доста по-небрежен!

След като измиете косата, вземете крема, който споменах и намажете кичурите си. Помогнете на косата да образува къдрици и не я оставяйте да изглежда тежка.

Оставете косата да изсъхне естествено и когато стане влажна, почти суха, разделете косата наполовина. След това направете два кока, по един от всяка страна на главата. Ако е необходимо, ги прикрепете с помощта на фиби и щипки.

Изчакайте косата да изсъхне по този начин и след това пуснете косата си. Ако искате повече обем, просто прокарайте ръцете си през косата си, разплитайки къдриците. Резултатът ще бъде небрежно накъдрена коса.