Къдрици без преса за коса

Мечтата nа всяка жена е да излезе от банята и вече да има прекрасно оформена прическа. При някои дами, които имат чупливи и къдрави коси, това е ежедневие, но за останалите са необходими много усилия и време. Пресата за коса е най-бързият и лесен вариант, но пък се оказва вредна за косата ни. Да получим перфектни къдрици без да изтощаваме краищата, звучи невъзможно, но всъщност е постижимо и то само с лента за глава.

Детската ми мечта бе да имам гъста и буйна начупена коса. За съжаление никой в семейството ми не разполага с подобен ген и затова моята е права и непокорна. От тийнейджърските си години експериментирам с всякакви начини за къдрене, които да раздвижат косата ми. Лентички от хартия, сплитане на плитки и какво ли още не, но не постигах желания резултат. Разбрах обаче, че за прекрасни вълнообразни къдрици, се нуждая само от лента, която да поставя около главата си, и малко пяна за коса. Как става магията?

След като изляза от банята, подсушавам косата си. Слагам малко пяна и изсушавам така, че да остане леко влажна. После взимам лента за коса, а ако не разполагате с такава, може да използвате колан от плат от някоя рокля, върши същата работа. Лентата се поставя в хоризонтално положение, така че да обхване челото и цялата коса.

Следващата стъпка включва разделяното на косата на две равни половини. Захващам първия кичур от едната страна и го прекарвам над лентата, така че да мине под нея и косата. С частта от кичура, който е преминал, хващам малко коса и правя същото движение. По този начин преминавам всички кичури и достигам до края на първата половината от косата. Логично е, че ще ми остане един дълъг кичур, който аз омотавам няколко пъти около лентата и завързвам с ластик.

С другата половина от косата си правя същото. Когато отново стигна до края и ми остане голям кичур коса, го завъртам по същия начин. После пускам кичура от другата страна и започвам да усуквам двете части. Накрая захващам в фиби.

По този начин стоя около 2 часа, а ако косата ви е непокорна, може и да преспите. На сутринта ще имате нежни къдрици, а в корените си – обем. Аз разрясвам леко, за да се получат естествени и небрежни. Добавям лак за коса и воала – имам бърза, лесна и безвредна прическа.