7 навика на жените с дълга и красива коса

Тайната на красивата изящна коса не е черна магия, нито чудо – тя е резултат от много грижа. С други думи, ако желаете да пуснете дълга коса или да придадете на кичурите си витаминен бум, преосмислете рутината си и разберете нуждите на косата си. И не само това – ще е е необходима и промяна в навиците ви. Сега ще ви споделя какво правят дългокосите жени, за да поддържат косата си толкова впечатляваща и красива.

  1. Те пазят косата си от слънцето, тоест те разбират, че подобно на кожата, косата също се нуждае от защита от вредните UV лъчи. Ето защо, на плажове, басейни или на открити места, изложени на силно слънце или висока влажност, добрата защита е от съществено значение. Съществуват специални продукти за коса, които я предпазват.
  2. Те не бягат от ножиците: разбира се, можете да сте си поставили за цел да оставите косата си да расте, но е от съществено значение периодично да посещавате професионалист, който да прави чести подстригвания, за да премахне цъфналите и повредени краища. Изборът на фризьор също е част от тази мисия. Отидете при някого, на когото имате доверие и знаете със сигурност, че няма да премахне повече от нужното. В крайна сметка здравата коса е красива коса, нали?
  3. Те внимателно подбират спалното си бельо: може да ви се стори странно, но сатенените или копринените калъфки за възглавници са най-добрите приятели на косата ви. Те не генерират толкова статично лектричество, колкото памучните, които са склонни да премахват естествената масленост на косъма и съответно да влошат здравето на косата.
  4. Залагат на ластици, които не увреждат нишките: най-често „скрънчовете“, популярни сред децата. Аксесоарите от плат са идеални за захващане на косата, тъй като не предизвикват пречупване или друг вид нараняване на нишките. Освен това, ако питате мен, изглеждат страхотно върху всякакви възрасти.
  5. Те разбират функциите на кератина и протеина: тези съставки са основни за реконструкцията на косата и всички видове лечения, които действат върху косъма, за да върне масата и да възстанови косата. Кератинът гарантира здравина, еластичност и също така устойчивост на косъма срещу определени наранявания. Въпреки това, прекомерната употреба на тази съставка има тенденция да остави космите твърди и груби. Затова си струва да заложите на реконструкция на всеки три седмици или само веднъж месечно, ако косата ви вече е здрава.
  6. Те разбират от какво се нуждае косата: и това означава, че следват нуждите на косата си, като залагат на правилните продукти. Ако не смятате да пестите средства от грижата за косата си, съветвам ви да поискате съвет от фризьора ви за най-добрите професионални продукти – и информация откъде можете да ги закупите.
  7. Те ценят натуралните съставки – и масла: те са от съществено значение и помагат за укрепването на косата. Рициновото масло например помага за подхранване и борба с косопада и счупване. Струва си да поставите няколко капки в маската, шампоана, балсама или овлажнителя със самия продукт.