Рициново масло за красива коса (част 1)

Какво искат жените? Красива и здрава коса, която расте бързо и привлича погледите. Тайната за това явление е била известна още в древността, а днес идва при нас под формата на чудодейното рициново масло. Този природен дар е достъпен и се открива лесно в дрогерии и козметични магазини. Намира широко приложение във всички сфери на разкрасяването – коса, кожа на лицето и на тялото. Днес обаче ще си говорим за ползите му върху косата.

Ако искаме да използвате рициново масло за укрепване на косата, миглите и дори веждите, определено трябва да си купим висококачествено студено пресовано масло, което не съдържа добавки. Друг фактор за качеството на продукта е, че се продава в бутилка от тъмно стъкло. Интензивното и продължително излагане на светлина би унищожило важните хранителни вещества в маслото.
Следователно, след покупка, трябва също да се съхранява на тъмно и хладно място.

Рициновото масло е истинско универсално средство за растеж и здравина на коса и мигли. Или поне ако го използваме правилно. Типични грешки при неправилна употреба са, че косата изглежда мазна след измиване или пък маслото капе на пода, когато го нанасяме.

Затова най-важният съвет, който трябва да запомним е, да не предозираме маслото, защото наистина са достатъчни само няколко капки. Също може да използваме тези трикове: за скалпа да нанесем маслото или капка по капка с помощта на пипета, или с помощта на памучен тампон.

Ако искаме да сложим маслото по дължината на косата, обаче предпочитаме да използваме малка бутилка за пулверизиране, трябва да смесим рициново масло с вода в съотношение 2: 1. След това да напълним съдържанието в бутилката с пулверизатор, да я разклатим добре и да напръскаме краищата на косата от достатъчно разстояние.