Сватбени прически

Без значение каква ще е прическата за сватбата – забавна, класическа, изискана или на известна личност, избирането и е доста сложно. Все още може да се поспори дали прическата прави булката или булката прави прическата, но определено съществува разлика между двете. Изброявам само няколко интересни прически, които са подходящи за сватбения ден.

 

Спусната

Сватбена прическаПрическата с оставена спусната коса, определено би устроила всички булки, които не обичат прически с вдигната коса. Дали в средата или настрани – и двата варианта биха били добър избор. Леко обработване на косата в корените би спомогнало за запазване формата на прическата, както и орнаментите, които си е избрала булката.

 

 

 

 

Ретро стил

Сватбена прическаЗа да се засили ретро излъчването на сватбената прическа, ще имате нужда от дълги кичури, които да са дебели, фини или нещо средно между тях. Тази прическа използва модния стил половината коса нагоре – половината надолу. Част от косата се хваща отзад и нагоре, следвайки скулите и формата на лицето. Останалата коса се оставя да виси под вдигната нагоре част. За истинско ретро излъчване използвайте широка лента за глава, която да краси вашата коса.

 

 

 

Извит кок

Сватбена прическаКласическия кок е добър избор за сватбена прическа. Добавяне на малко извивки към него ще вдъхне свежест и ще бъде оценено. Направете кока ниско и традиционно в центъра или пък несиметрично. Извивките минават и от двете му страни и през него за да е по-интересно. Този стил е подходящ за средна и голяма дължина на косата.