Прически, подходящи за носенето на маска

Носенето на маска се превърна в неделима част от ежедневието ни. Правим го, за да предпазим както себе си, така и околните. С течение на времето обаче, маските започнаха да стават все по-цветни, с различни декорации и елементи, като постепенно се превърнаха и в моден тренд. Освен че ги съчетаваме с облеклото си, сега може да ги съчетаем и с няколко лесни, бързи и красиви прически.

Кокът например, освен че се е превърнал в класика сред прическите, е подходящ както за ежедневието, така и за по-официално събитие. Небрежен или п-стегнат, зависи от личното предпочитание и случая. Тази прическа придава женственост, стил и разкрива лицето. Прави се лесно и бързо, дри в домашни условия. Може също така да увиете кока с цветни панделки и да го завържете с шал. Бъдете креативни.

Като заговорихме за шал, преди време американският модел Оливия Палермо показа как по време на карантината може да работи креативният стайлинг. Тя се снима, носейки шал като маска, която разделя косата от лицето й. Оливия Палермо беше вързала косата си на ниска конска опашка, така че раираният копринен шал да се задържи добре и да не се плъзга.

Високата конска опашка пък е една от най-удобните, бързи и предпочитани прически. Конската опашка придава гъвкавост и разнообразие във външния вид. Тя може да се носи много високо или по-ниско, да бъде плътно или свободно завързана. Декорирана с панделка, прическата събужда духа от 90-те в нас. Без съмнение, прическа, за която не е нужно да се притеснявате, когато излезете навън с маска.

Небрежно спуснатата коса също е за предпочитане и е много актуална. Оставете косата си да пада на кичури свободно около лицето ви. Може да навиете леко краищата с маша, за да разчупите визията.