Японски тайни за красота за всеки

След филма „Мемоарите на една гейша“ мисля, че повечето от нас разбраха за изкуството на красотата от изтока. Жените там се славят с вечна младост и дълголетие, което някак ни се иска да принесем и при нас.

Това стимулира и мен да направя кратък списък с японски тайни за красота, които всеки може да приложи. Разбира се, винаги са използвани повече от дамите, но пък не пречи и мъжката част от четящите блога да се възползват от някоя друга хитринка.

Основната японска тайна за красота включва редовно почистване и хидратация на кожата. Това се случва чрез използване на природни продукти като зелен чай и рис. Вярванията там са, че няма как да изглеждаш красив отвън, ако не си здрав отвътре. Затова и препоръчват поддържане на балансирана диета с акцент върху консумация на пресни продукти. Не бива да се пропускат и масажите за лице за подобряване на циркулацията на кръвта и предотвратяване на бръчки.

Един от последните хитове в индустрията за красота е и японският начин за извиване на мигли. Той включва използване на специализирани техники и инструменти за постигане на естествен и дълготраен резултат. Популярен начин сред социалните мрежи е алтернативнията чрез нагряване на миглоизвивачката със сешоар за няколко секунди преди употреба. Но аз не ви съветвам да го тествате, за да не се изгорите. Продават се специални уреди за тази цел, който нагорещява миглите в корена.

Следващият трик от изтока е за косата. Препоръчва се използването на натурални съставки и поддържането на здрав скалп, за да расте красива коса. Редовното масажиране на скалпа за стимулиране на кръвообращението, използването на масла за подхранване и хидратация на косъма, както и минималното използване на топлинни уреди са част от тайните. Японките също така обръщат внимание на диетата, включвайки храни, богати на омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, които спомагат за растежа на косата.

Надявам се, че след като прочетохте този текст ще се замислите за красотата си отвън и отвътре. Полагайте грижи за здравето си, за да сияете от красота.