Нека косата ви също да е в тренда тази есен/зима

Sleek Ponytail to Attend a PartyЗапочваме с нещо лесно – балерински кок. Било то стегнат или небрежен, висок или нисък, кокът заема почетно място на тазгодишните модни дефилета. Той се прави лесно и е подходящ както за ежедневието, така и за специални поводи. Перфектно пригладената конска опашка също е една от ярко изразените тенденции. За да постигнете такъв безупречен вид, ще ви е нужна помощта на много ситен гребен и лак са коса. Може да не правите път в косата си точно по-средата, а встрани, за да омекотите строгостта на образа.

Леките къдрици от типа „току-що излязла от водата русалка“ със сигурност изглеждат женствено, особено на дълга коса. Дори не трябва да се стараете да изглеждат еднакви – колкото по-естествено, толкова по добре. Заметнат на една страна бретон е префектното решение, ако бретонът ви е твърде дълъг, а и се оказва модерно.

Напълно допустим е образът на мокра коса, все едно преди малко сте излезли от банята, т. нар. мокър ефект. За да му предадете малко блясък, може да пригладите косата в горната част на главата назад с гел, като й направите лек обем отпред. Всякакви прически с вързана нагоре коса, изглеждаща ‘messy’ (на наш език – чорлава), са напълно приемливи. Възраждането на ученическите плитки от двете страни също вече е факт.

Малките плитчици по цялото протежение на главата, независимо в каква посока, са нещо, което със сигурност стои необичайно – ако може сами да си ги правите, сте направо коафьор. Пътят по средата на косата, преминаващ в непринудени къдрици, е прическа, която всеки сам може да си направи. За тези от вас, които забравят да се срешат сутрин, имаме добри новини – направо сте уцелили модните тенденции, а може би и ги диктувате.

Такива са модните тенденции в прическите за сезон есен-зима 2014. Хубавото е, че за голяма част от тях не е нужно да сте експерти. Набляга се по-скоро на естествения вид, отколкото на твърде структурирана прическа, която отнема много време. Модерната жена все пак е заета, така че лесните и бързи прически са точно в неин стил.