За жената, косата и нейната чанта

Смятам, че след косата и обувките дамската чанта е следващия елемент от дамската визия, който може да издаде част от характера на жената и като цяло говори най-много за личността й.

GlassesЧела съм статии по темата и по еднo време бях решила да наблюдавам приятелките си коя каква чанта носи и дали изборът й има нещо общо с характера й. Просто защото познавам тези момичета добре и мога да преценя дали има истина в тази теория.

Разбира се, приемам, че всяка от нас избира чантата си в зависимост от облеклото и понякога просто няма избор дали да вземе малка или голяма, защото едната отива повече на тоалета повече от другата.

Има една категория дами обаче, които си купуват все еднотипни чанти просто защото такива харесват и такива са им удобни.

Например големите, обемни чанти. Аз лично понякога имам чувство, че ще се изгубя в тях. Имам, разбира се, такива, но понякога ми се иска нещо по-малко, по-подредено и по-леко. За жените, носещи такива чанти, мисля, че обичат да са подготвени винаги за всякакви ситуации. Имат достатъчно място да носят със себе си винаги тефтерче с химикал, бутилка вода, голямо портмоне, слънчеви очила, мокри и сухи кърпички, малко парфюмче, може би анти комарин и лосион против изгаряне, но също и… ножичка, тиксо, балони, лепило, пакетче кафе за спешни случаи, нещо бързо за хапване, чадър, четка за коса и огледало, палитра със сенки и т.н. Тези дами рядко се спират на едно място и са като костенурките – носят със себе си цялата си „къща” само че не на гръб, а на рамо. Обикновено ще ги видите с хванати на опашка коси или семпли прически. А да, и на дръжката на чантата редовно ще виси закачена по някоя шнола за бързо реагиране.

По-малката чанта според мен е по-компактна. Също може да събере необходимите ти вещи, но без да създава условия да вземеш нещо излишно или иначе казано – нямаш място за ненужни вещи. Струва ми се, че средните по-обем чанти създават усещане за повече хармония и равновесие. Не ти позволяват да се разпилееш, което е важно качество в днешно време, където постоянно ни разсейват от ляво и дясно. Като говорим за неразпиляване – и косите на тези дами са добре фиксирани. Обърнете внимание.

Най-малките чанти, някои от които са дори с размери на портмоне чанти, приемам просто като аксесоар. Понякога са удачни, когато излизаш вечер и нямаш нужда от много неща, но друг път са прекалено малки. Толкова малки, че има място само за лична карта, ключове и няколко банкноти. Оценявам факта обаче, че малките чанти могат да бъдат перфектния аксесоар към една семпла рокля. Дамите с подобен аксесоар са със сложна прическа, която ще стои през цялата вечер.

Така че, всичко според случая, настроението и общата визия. Видът на чантата е личен избор. Важно е умението да избираме най-подходящата в точния момент.