Жената, косата и сутрешното кафе

rb-morning-hair-2-0809-mdnУмеете ли изкуството на сутрешно преобразяване? Всъщност какво ти изкуство, това си е направо магия!

Нека си го признаем, дами, прическите ни сутрин претърпяват най-големите възможни метаморфози. От буйни гриви, сред които всеки косъм е със собствен мнение, се опитваме да ги укротим, така че всички да се движат в една и съща посока. Невъзможно ли е за вас, или сте от малцината късметлийки, на които им стига едно сресване, за да вкарат косата ви в правия път? Или я минавате набързо с пресата? Или ви е нужен един час в банята?

Докато едно плисване с вода на лицето събужда съзнанията ни сравнително бързо и е достатъчно, за да минем от спящ на буден режим, то за косата няма такава магическа бърза процедура. И ако сутрин, по пътя за работа ви е достатъчно да си вземете едно кафе и да го изпиете по пътя натам, то косата ви сутрин не се “съживява” по този начин. Честно казано единствената “магическа” процедура, за която се сещам, е да вържете косата на здрав кок и да се надявате, че никой няма да забележи стърчащите къси кичурчета от него.

Ех, понякога като стана сутрин, си мечтая да имаше някаква магическа шапка, която да нахлузя за няколко секунди и да ми направи супер прическа сама.