Кулинарен съвет – палачинки с мед и кокос

Макар блогът ми да е за коса, се старая от време на време да разнообразявам, за да привлека и онези не толкова обвързани с прическите читатели. Като си гледам статистиките – май има ефект. Та за днес съм подбрала нещо специално и много… апетитно.

Не е тайна, че всички искаме да похапваме вкусотийки всеки ден. Храната е едно от най-хубавите и най-леснодостъпни удоволствия в живота.

А палачинките (поне за мен) са една от най-вкусните съботни закуски. Тънка, хрупкава, домашна палачинка и чаша ароматно кафе. Замечтахте ли се? Аз, да.

pancake3Наскоро открих една палачинкова комбинация, която много ми хареса. Видях я в менюто на една сладкарница, когато бях на среща с приятели. Става дума за глазура от мед, поръсен с парченца кокос. Опитвали ли сте? Ако не сте, препоръчвам задължително да пробвате. Аз винаги си хапвам по 1-2 такива, когато имам възможност и винаги, когато съм ги предлагала на още някой, много са му харесвали. Тези палачинки вече се превърнаха в нещо като мой личен специалитет.

Веднъж дори си направих експеримент да сложа кокосови стърготини в тестото за палачинките. Пак стана много вкусно. Така че дерзайте, опитните и неопитни готвачи. Този кулинарен експеримент поне е лесен и може да пробвате само с една палачинка, не с всички. Ако не ви хареса, ще имате поне още десетина, които да приготвите по ваш вкус.