Стилни превъплъщения

Последната приумица на великите коафьори е: Косата е аксесоар.

Вече къде ли не четох как цвета на коса се използва като средство за изразяване и колко красиво стои тя, съчетан с тоалета. Красиви и стилни мои читателки, косата винаги е била аксесоар на жената и то най-важният и най-значимият. През 19 век жените са правили буклите си с нагорещени ръжени или ютии, свивали са парцали и са спали с тях, за да не развалят прическите си. Едни от най-пищните фризури век по-рано са били оформяни от сръчни перукари. Пищните им творения са запазили славата си и до днес.

Така че – да, косата е ценен аксесоар и винаги  е била, а не от скоро. Ще ви дам за пример интерю с една от звездите на Холивуд, която много харесвам. Натали Портман беше разказала за популярно списание, че косата е средството да промени изцяло личността. Благодарение на прическата си можем да се превъплътим по-успешно в ролята на дама, младо момиче, сериозна, палава или страховита жена.

Portman, Natalie

Професията на актриса я задължава да бъде различна във филмите си, което понякога включва цялостна промяна на визията. Натали Портман винаги започва от косата и не се притеснява от това. Каза, че косата и е любимият й аксесоар, защото е най-възобновим. Стига да се грижим правилно за нея можем да я подстригваме, пускаме дълга, къдрим, боядисваме и каквото ни се ще. Именно косата е тази, която създава усещането за различност, а новата прическа винаги създава самочувствие.