Петиция срещу сешоара през лятото

Когато времето е топло и косата изсъхва за минути, да ползвате сешоар според мен е кощунство.

Много жени казват, че благодарение на мощната струя успяват да оформят косата си по-добре, използвайки четка, но ако косата ви така или иначе има естествен обем, защото да не я оставите да изсъхне сама.

Направете си следния екепсримент. Единият ден измийте косата си, нанесете кристали и издухайте със сешоар. След следващото измиване нанесете кристали, срешете цялата коса с глава, наведена на долу, и оставете да изсъхне като просто прикачите горната част на косата с шнола, за да повдигнете и придадете обем. Снимайте се и докосвайте косата си като се опитате да запомните каква е на допир.

drying hairКогато аз направих “упражнението”, резултатът беше следният: Косата със сешоар изглеждаше обемна, но суха. Освен това сложих допълнително кристали, за да слегне, защото хвърчеше на всякъде, сякаш е разпиляна от статично електричество. Когато оставих да изсъхне на слънце, тя бе по-мека и лъскава. Кичурите бяха много по-добре оформени и прилегнали. Когато махнах шнолата косата отдолу беше съвсем леко влажна, но благодарение на това – добре оформена и отново с обем.

Ако обаче вашата коса е специфична – чуплива, тънка или има склонност да приляга към скалпа, тогава по-добре ползвайте сешоар с приставка на ниска степен, за да не горите кичурите. Оформете добре едва след като косата ви е почти суха. Но ако просто ще я духате без овална четка или друго пособие за стилизиране, то моят съвет е да загърбите сешоара и да оставите кичурите да изсъхнат от само себе си като се възползвате от топлите лъчи на слънцето и горещото време.

Чувството ще ви се хареса, уверявам ви.