Огледалце, огледалце, я кажи как косата ми да порасте ми покажи!

Вечният въпрос на любителките на дългата коса. Как да постигаме по-добри резултати в растежа на косъма, без перманентното подстригване на краищата да намали чувствително размера?

Дългата коса винаги е била желана. Винаги е била секси. При това много. Но дългата, здрава и мека коса! Затова много жени предпочитат да изчакат косата им сама да израсте, а не прибягват до екстеншъни, освен ако няма повод, за който искат да изглеждат точно така, както се виждат във фантазиите си.

mirror mirrorВ Интернет ще намерите много рецепти за маски, спрейове, серуми и други козметични продукти, които действат добре на косъма. Аз, от опит, бих казала, че само един продукт намирам за полезен. Това е небезизвестната хининова вода. Само след няколко измивания косата изглежда по-бляскава, а моята става дори по-мека. Добре разтрита в корените хининовата вода подпомага и намаляването на косопада. Особено добре действа през пролетта и есента, когато сезонният косопад ви изтощава и ви кара да се притеснявате. Космите по четката и на пода в банята или мивката, където се решете, ще са видимо по-малко.

Хининовата вода не представлява някакъв особен препарат.  Затова единственото, което трябва да направите е да измиете косата си и след това, докато е още влажна, да накапете с хининова вода. Разтрийте с тампон в корените или с пръсти. Това е всичко. Не изисква чакане или допълнително изплакване.

Резултатът е налице в сравнително кратък срок. До две-три седмици ще забележите намаляване на косопада, до месец ще отчетете по-бърз растеж на косата. Препоръчвам я и за коси, които се третират с препарати всеки ден. Хининовата вода определено съживява косъма, възвръща еластичността му и усещането на лъскавина.