Малките тайни за здрава коса

Здрава, лъскава, сияйна коса – възможна е само по рекламите или в действителност? Нужни са ни малки тайни, за да имаме зашеметяваща грива, която да привлича погледите. Ако се чудите как и вие да го постигнете, прочетете следващите редове.

Всяка себеуважаваща се жена знае, че домашните маски имат силата да съживят косата и да ѝ предадат блясъка, от който се нуждае. Затова освен скъпи процедури, може ежеседмично да забърквате отвара от естествени съставки. Препоръчвам ви да поробвате комбинацията газ, мас и оцет, когато косата ви е много изтощена или ако е в русата гама. Подхранване на краищата с мед, зехтин или кокосово масло е също добър вариант. Стимулаторите за растеж и особено този на марката „Икаров“ не просто ще накара косата ви да расте, но и ще ѝ придаде свежест, ефирност и здравина.

При измиване използвайте шампоани, които са без парабени и сулфати. Те са безвредни, имат детокс действие и не дразнят скалпа. Ако пък вие имате специален шампоан, който действа превъзходно на косата, продължавайте да го използвате. Когато ви е необходима промяна, може да изпробвате и други измивени препарати.

Когато втривате шампоана в косата си, не забравяйте да масажирате скалпа си около 2 минути. Така ще го почистите, ще стимулирате фоликулите на косъмчетата и ще сте сигурни, че всички полезни съставки ще подействат. Ако предварително, преди измиването, сте направили подхранваща маска, не е добре да използвате друга. Не прекалявайте с продуктите, за да не се получи утежняване.

След измиване на коса съвсем леко и нежно я подсушете и оставете да изпръхне. Не бързайте веднага да я сушите със сешоар, защото може да я изгорите. Важно условие е да използвате термозащитен спрей преди всяко третиране на косата, дори и при издухване. По този начин ще предпазите от накъсване на косъма.

Отървете се от навиците да пипате косата, да въртите кичури или да я вързвате за дълго време. Така ще запазите сияйността ѝ за по-дълъг период.

Толкова е лесно да имаме здрава и жива коса. Необходими са ни няколко продукта, търпение и постоянство.