Какво е мезотерапията за коса?

Със сигурност сте чували за мезотерапия за коса и може би се питате какво е. Какво представлява, как се отразява на косата, какви ползи има… Е, ще се опитам да обясня. На първо място искам да подчертая, че не съм експерт по темата и за жалост дори не познавам хора, които са се подлагали на тази процедура, за да ги попитам за личния им опит. Просто ми се стори интересно и се постарах да се образовам по темата. Определено помага с проблем, за който на малко хора им е удобно да говорят, но ако го имат, вероятно искат да се излекуват. Говоря за косопада.

Сега по темата. Мезотерапията е ново и ефективно „биостимулиращо“ лечение, използвано при пациенти със слаба или уредяла коса или такива, които показват първите признаци на оплешивяване. Тази процедура реактивира космените клетки и укрепват фоликулите чрез малки микроинжекции на хранителни вещества, витамини и растежни фактори. Доколкото разбирам, процедурата е безболезнена и с висока ефективност. Веществата подхранват скалпа и увеличават дебелината и растежа на косата. По този начин те предотвратяват загубата на коса. Освен това, е по-ефективна в началните етапи на хроничните процеси или по-острите проблеми, отколкото в случаите, които вече са напреднали.

Можем да кажем, че мезотерапията има четири основни предимства:

  • Предотвратява косопада
  • Подхранва скалпа
  • Насърчава регенерацията на косата
  • Стимулира растежа на косата

В случаите на хора, които вече са претърпели операция за микро-присаждане или коса трансплантация, мезотерапията може да бъде чудесен съюзник. Самостоятелно, обаче, мезотерапията не може да кара коса да поникне на места, където няма – тя само стимулира вече съществуващите фоликули.

Е, това мога да ви кажа за мезотерапията за днес. Тази информация е само да ви въведе в идеята за този вид процедура. Ако смятате, че имате нужда от мезотерапия, желателно е да направите собствено проучване, да се поразровите във форуми и да се консултирате със специалист. Късмет!