Характеристиките на перфектната преса за коса

Всяка жена знае, че за постигане на перфектна прическа в домашни условия, трябва хубава преса за коса. Без значение дали иска да я изправи, навие или просто леко да я оформи, е добре да разполага с професионален уред, който да не изсушава прекалено косъма. Тъй като в момента на пазара има изключително голямо разнообразие от подобни продукти, реших да ви дам няколко съвета, които определено ще улеснят избора ви.

Най-важната от всички характеристики на пресите за коса е материалът, от който са изработени плочките ѝ. Реално те имат допир до косата и е задължително да не причиняват вреди. Най-използвани са керамичните плочки. Причината е, че керамиката е елемент, който по своето естество разпределя по отличен начин топлината и така всяка обработваема част на косата се нагрява с еднаква температура. Освен това повърхността на материала позволява перфектно плъзване по косата, без излишно триене, нараняване или заплитане.

В момента една от най-добрите иновации е наличието на допълнителна опция – йонизация. Чрез нея температурата се разпределя абсолютно равномерно по всеки косъм, като му придава блясък и свежест. Подобни добри варианти са наличието на кератин по плочките, на специални масла или допълнителна термозащита. Така че ви съветвам бъдещата ви преса да разполага и с тези характеристики.

Тъй като много от дамите имат по-тънка коса, която при термична обработка се накъсва, е препоръчително уредът, който се използва за направа на прическата, да има регулатор. Това означава сами да може да избирате дали температурата да е по-щадяща или по-висока. За по-слаби коси се препоръчват 170 градуса. Но ако искате да увеличите, е добре да разполагате и още варианти. Затова изберете преса, с която определяте температурата спрямо степени от 170 до 240 градуса. За жените с чупливи, гъсти и непокорни коси, не е задължително да избират уред с подобни опции, но все е добре да го имате като вариант.

Също така обърнете внимание дали пресата се препоръчва само за изправяне, или с нея могат да се правят къдрици. Моят съвет е винаги да избирате многофункционални уреди, които могат да ви осигурят всяка една прическа, за която мечтаете.