Вафлите са за ядене!

1890352_1_bazarНаскоро подхванах съвсем нежно и деликатно темата за вафлите, но днес ще бъда по-жестока. 😀

По цял свят (особено в Холандия), жените ядат вафлите, а не използват тази злополучна приставка на пресите за коса, за да придадат обем в корените и не само. Ефектът е потресаващ и все си мислех, че ще отмине след 2-3-4 години гордо веене от канала на ТВ Планета, но и аз съм човек, и аз бъркам…

Все още триумфът на вафлите е в своя разгар, а дамите често прекаляват дотам, че главата им започва да прилича на табуретка/ телевизор/ кашон и всякакви квадратни предмети с ясно очертани ръбове, които постигат по-силен комичен ефект и от Алф.

Big hair day ... model Tione Hawkins crimps her style.

Поводът да отделя специално внимание на темата е последната фризьорка, която ми направи прическа за сватбата на много добра приятелка. Исках елементарно издухване, права коса и малко обем в корените. Всичко изглеждаше супер, докато не видях огромното метално оръдие на труда, правещо вафли в косата. Обясних най-любезно, че не желая косата ми да бъде третирана с подобна преса. Обясни ми се, че с нея ставал най-хубавият и дълготраен ефект, че корените се “изпичали”. Не искам никой нищо да пече, искам просто малко въздух, за да изглежда по-гъста и красива гривата ми. Ама вие нищо не разбирате!

Ама коя съм аз в крайна сметка, че да не искам вафли в косата, при все че не знам нито един стилист навън да си помага с подобен способ, за да вкара въздух в основата!

Нека се знае веднъж завинаги: вафлите са за ядене!!!