Детски книжки за подарък от издателството на Светльо Кантарджиев

5Поканиха мен и по-малкия ми син на един детски рожден ден – детето навършва пет. Чудих се какво да му взема от наше име и прецених, че повечето хора ще му подарят най-различни играчки, та нищо чудно ако вляза в детския магазин дори да се припокрием с някоя друга майка в подаръците, тъй като вероятно ще се купят най-нашумелите неща, които в момента се рекламират по детските телевизии като Дисни ченъл, Екидс и така нататък.

 

И ми хрумна идеята да подарим детска книжка – през очите на днешното поколение те изглеждат старомодни, но според мен са вечни. Наистина не знаех дали детето изобщо ще й обърне внимание и ще пожелае да му я прочетат /или да опита сам/, но реших, че това ще е подаръкът.

В книжарницата ни препоръчаха да изберем някоя от поредицата „Детство Мое: Вълшебни приказки в картинки“ – издава се от Ню Медиа Груп на издателя и маркетолог Светльо Кантарджиев и съвсем наскоро били публикувани нови пет книжки. Разгледах ги и останах очарована – шрифтът е голям – като за деца, и е пълно с много и страхотни илюстрации, които едва ли ще позволят на детето да се отегчи и ще му помогнат да си представи случката в още по-големи детайли. Купих и петте нови книжки – две от тях са на Ханс Кристиан Андерсен и Ръдиард Киплинг, но не са от най-известните и съм почти сигурна, че детето, за което са предназначени, никога не ги чувало 🙂

Подарихме ги в специална опаковка, а малчуганът обеща, че ще намери време да ги прочете – или може би по-скоро да му ги прочетат 🙂 И така, мисля, че това беше доста удачен подарък и го препоръчвам на майките, ако им се случат подобни обстоятелства.