Стари ли сме за дълга коса?

Дългата коса е символ на младостта. Това означава ли, че жените в един момент ще бъдат твърде стари за да носят косата си така? Разбира се, че не! Има само няколко добри съвета как да направите прическата да изглежда добре на всяка възраст.

В обществото продължава да се наслагва мнението, че след определена възраст жените трябва да носят къси коси. Кой определя тази възраст? И наистина ли ще бъдем твърде стари за дълга коса в един момент? Разбира се, че не! Има много причини да подстрижете косата си – искате промяна, искате да отстраните изтощените краища и да я освежите или след раздяла.

Въпреки това въпросът за вида е на преден план. Защото няма значение дали имате елегантна къса прическа или дълга, добре поддържана коса, стига да е автентична и да подхожда на този, който я носи. Дължината на косата не е въпрос на възраст.

Така че, защо дългата коса все още се смята за символ на младостта? Тъй като косата има тенденция да става по-фина и по-тънка с възрастта, плътната и дълга грива представлява жизненост и младост. Въпреки това, ако се грижите за себе си и косата си, тя ще ви се отблагодари с красота и здраве до дълбока старост.