Сивата коса е фокусът при мъжете

Какви са тенденциите при мъжките прически през новата 2022-ра? Попаднах на интервю на известен коафьор в немско издание, според който фокусът ще бъде насочен към естествено сивите коси. Целта е да се подсили естествено побелялата коса и ако е необходимо да се добавят по-светли или по-тъмни кичури, за създаването на завършен естествен вид. С помощта на специални процедури и продукти може да бъде елиминиран жълтеникавият оттенък и да се осигури повече блясък, обем и здрав естетически вид на косата.

А как мъжете с дълга коса могат малко да подновят и освежат прическата си? Модерна визия и през тази година е да се оформя косата в небрежен или стегнат кок. Освен че косата се оформя, този стил придава по-млад и по-актуален външен вид.

Втората тренд прическа е известна като Пробуждащ блясък и е вдъхновена от TikTok. Тя е една от тенденциите, насочени към по-младото поколение. За целта е нужна малко повече коса. Фокусът е върху естествения вид и стайлинг. С лек, текстуриран обем в горната част, който позволява на косата да пада естествено. Тенденцията е към подчертаване на собствената структура на косата, естествения цвят на косата – но след това обгрижена и с обем. Този вид е известен също като структуриран външен вид „извън леглото“.