Направи си сама: Оризова вода

Здравейте. В предния си блог ви разкрих тайната на оризовата вода и нейното благоприятно действие върху косата, с което първи се запознават жените от племето Яо. Днес ще ви разкажа как сами да си направите тази чудодейна отвара. Използвайте следващите съвети стъпка по стъпка, за да направите балсам за лъскава, силна коса с кафяв или бял ориз.

Изплакнете чаша варен или бял ориз в гевгир под студена вода, за да премахнете замърсяванията. След това изсипете измития ориз в мерителна чаша. Разбъркайте в два до три пъти количеството с прясна вода, разбъркайте енергично и оставете напълнената чаша за 30 минути. Сега водата трябва да е мътна и с млечна субстанция.

В следващата стъпка изсипете всичко отново през цедката, като запазите водата. Тя сега трябва да ферментира. За да стане това, изсипете я в херметичен контейнер и я оставете за до 2 дни , преди да я използвате. (Може да готвите и ядете използвания ориз както обикновено.)

Сега може да използвате цялата оризова вода директно за следващото измиване на косата. За по-лесно нанасяне, напълнете течността в бутилка със спрей. Първо измийте косата си с шампоан, след това напръскайте оризовата вода в косата си, масажирайте я добре и я оставете да действа поне 5 до 10 минути. Накрая изплакнете обилно. Ако е останала оризова вода, поставете я в хладилника до следващото изплакване на косата. Ще се запази там около седмица.