Най-практичната дреха за лятото

Ето че отново дойде онова време от годината, когато трябва да подбираме правилно дрехите си, за да се чувстваме комфортно. Летните жеги са супер, но не и когато си в градска среда. Питам ви – имате ли подходящи дрехи за сезона и знаете ли, кое може да ви е най-практично?

Винаги първо избирайте дрехата по материята. Лен, памук, бархет, муселин са най-добрите избори. Избягвайте изкуствените тъкани, защото те само спарват и задържат потта. Зная, че красотата е важна, но не и във време, в което неподходящата дреха може да те доведе от претопляне и припадък.

А на следващия ми въпрос – коя е най-практичната дреха, ще ви помоля да дадете своя отговор преди да продължите да четете. Може би някои ще заложат на рокля, други на къси панталони, трети на нещо широко. Истината е, че всеки един от вас е познал. От опита ми до момента, а и от проследяване на мнения на много дизайнери, се оказа, че роклята тип риза е най-удобна. Ето и защо.

Използвана само като рокля, тя може да е перфектна за офис или среща с приятелки. Ако пък завържете регулаторът на ръкавите на панделка, ще придобиете по-закачлива визия. Смяната на колани около талията ще позволи комбинация с различни обувки и съответно стилове.

Но това не е пълното предназначение на роклята-риза. Втората опция е да я носите като наметка, тоест като жилетка. Например може да комбинирате с къси панталони и потник, като ризата е разкопчана и ще може да придаде по-приличен вид за офис работа. Също може да се съчетае с дълги дънки в по-хладни дни, а като стане по-топло, просто дънките да се махнат и ризата да се превърне в рокля.

Аз със сигурност ще закупя такъв тип дреха и се надявам да е една от най-носените ми през лятото. На вас харесва ли ви тази модна концепция? Какво още бихте добавили и как бихте носили роклята-риза?