Мазна коса? Има решение

Ако има класация на нещата, които могат да сринат самочувствието ни, то в челните места със сигурност ще бъде лесно омазняващата се коса. Причините могат да бъдат разнообразни, а опитите за справяне неефективни. Въпреки това има няколко основни причини за омазняване косата и решения, които да пробваме.

Първо е важно да проумеем, че мазната коса не винаги е знак за увредена коса. Дори е твърде възможно сами да предизвикваме това състояние без да знаем. Например за бързото омазняване e важно и как мием косата си. Ако използваме твърде много шампоан като количество или прекалено интензивно масажираме скалпа си, това ще доведе до отделянето на повече себум.

Много шампоани пък измиват себума и това моментално дава знак към тялото ни да произвежда повече. Затова продуктите, които използваме, са от изключително значение. Хубаво е да бъдат биологични. Това значи да съдържат естествени масла и съставки. Ако нямаме много време да измием косата си, бебешка пудра също може да спаси положението. Втрита в корените, тя е ефективно, но временно решение за справяне с омазняването.

Друга причина за появата на този проблем е един на пръв поглед безобиден навик. Става въпрос за честото пипане на косата ни с ръце. Играейки си с нея, съдействаме за бързото и замърсяване, което води до омазняване.

За да се справим с мазните корени, трябва да опознаем косата си. Да разберем каква козметика е подходяща за нея и да я глезим. Можем да я подхранваме с домашни маски и да й даваме почивка от честото миене, стилизиране и прекомерна употреба на продукти.