Да изсушим косата без сешоар

Сешоарът е незаменим помощник при сушенето и стилизирането на косата, но често ѝ оставя трайни следи, като увреждане, изсушаване и изгаряне. Пробвали ли сте да оставите косата си да изсъхне сама? Веднага след това ще забележите, че тя е по-жива и изглежда добре. Опитайте като използвате няколко трика.

Първо трябва да заменим кърпата със стара тениска от деликатна материя. Оказва се, че след като завием мократа коса в кърпа, заплитаме краищата и спомагаме за по-бързото им накъсване. Весто това, една памучна тениска например, ще попие водата, щадейки косата и няма да остави куп стърчащи косъмчета. Ако косата е по-дълга и изисква повече време за сушене, можем предварително да загреем тениската с ютия.

Не трябва да пропускаме и стилизиращите продукти. Можем да нанесем малко количество, с което да оформим косата, а и без топлата струя на сешоара, той по естествен път ще проникне и ще се задържи в косъма.

Разбира се, най-добре е косата да изсъхне естествено, но през зимните месеци топлият въздух от климатика или отоплителния уред изземат ролата на слънчевите лъчи и лекия полъх.

Често допускана грешка е да разресваме, връзваме или сплитаме мократа коса. След баня косъмът е много по-уязвим и лесно се чупи и къса. Косата се разресва внимателно след като е вече суха, като първо се започва от краищата, а след това от корените.

Хубаво е и да не мием косата си преди сън, защото косъмът се претърква в спалното бельо и уврежда структурата си.