Кога да НЕ решем косата си

Непокорни къдрици… толкова са красиви и всеки ги иска, но в действителност се поддържат трудно.  Няма жена, чиято вълниста коса буди у вас възхищение,  която да не ви каже, че всъщност би предпочела да има прави и дори остри кичури на главата си, вместо тези трудни за управление “вълми”.

Beautiful-Woman-with-Long-Curly-HairКъдравата коса се поддава мъчно на обработка. Прическата сравнително по-бързо пада, освен това трябва да се избира дълго и според типа къдрица, типа лице и, разбира се, в кой регион на страната се намира. Ако сте на морето, с цялата онази влажност и прочие… просто забравете за изправяне и подобни.

Къдравата косата е единствената, която НЕ решим. Но и чупливата, само защото резултатът след това е безформен и катастрофален. Прилича на облак космат пух, който потрепва на главата при всяко движение.

Какво да направим?

Къдрава и чуплива коса се решат само докато са мокри след баня. След това фиксирайте влажната коса с подходяща пяна и намачкайте, докато се оформят къдриците или чупки, които ви допадат. Можете да изсушите косата с подходяща приставка на сешоар, специално пригодена за вашия тип. Така ще получите обем и добре оформена ежедневна прическа. В следващите дни разресвайте само с пръсти или подреждайте с гребен с много едри и редки зъбци. Използвайте балсам без отмиване или пяна за коса. Добър вариант за къдрава коса са фиби с едри апликации върху тях или фрукети с мънисто отгоре им, за да правят впечатление.