Червило според цвета на косата

Изборът на цвят на червилото може да се базира на цвета на косата, но също така и на цвета на кожата и личните предпочитания. Важно е да се подчертаят нашите най-добри черти и да се чувстваме комфортно с избрания цвят. Ето някои общи насоки, но помнете, че те не са стриктни правила и може да пробвате различни цветове, за да намерите този, който ви харесва най-много:

За руси коси: Ако имате светла или руса коса, нежни розови, пастелни лилави, карамелени и пясъчно-бежови оттенъци на червило могат да изглеждат чудесно на лицето. Те създават деликатен контраст със светлата коса, като в същото време са незадължаващи и могат да се носят както в ежедневието, така и за вечерния тоалет.

За кестенява коса: Кестенявата коса позволява почти всички цветове на червило да изглеждат хармонично. Пробвайте с коралово, топло червено и цвят теракота.

За тъмна коса: Червила в наситени цветове като бордо, сливово, тъмно червено или кафяво могат да подчертаят тъмната коса. Те придават драматичен вид и естетически контраст.

За черна коса: Черната коса позволява експериментиране с различни цветове. Може да изпробвате богати червени, наситени лилави, тъмно розови или коралови нюанси.

За бледа кожа: Ако имате по-бледа кожа, нежни и свежи цветове като светлорозово, нюд или пастелни тонове са добър избор, тъй като не създават твърде голям контраст с кожата и изглеждат по-натурално.

За смугла кожа: Смуглата кожа стои страхотно с наситени цветове на червило като коралово, тъмно червено, топло кафяво или лилаво.

Помнете, че няма строги правила. Вашият личен стил и предпочитания играят също важна роля. Пробвайте различни цветове и открийте този, който ви приляга най-добре и с който се чувствате красиви.

Помнете също, че червилата с различни текстури като матови, сатенени и с блясък могат да имат различен визуален ефект. Най-важното е да пасват добре на стила ви.