Бързи прически с ластик

В забързаното ежедневие почти не ни остава свободното време, в което да оформим косата си. Но има и добра новина – с помощта на обикновен ластик за коса, може да създадем много бързи и модерни прически. Например да я сплетем.

Плитките са създадени за дните на лошата коса и са отлично прикритие. Когато е сплетена, дори и да не е чиста, косата изглежда добре стилизирана. За целта обаче, плитките винаги трябва да са сплетени възможно най-стегнато. Вариантите за сплитане са много – косата може да е на една, две или повече плитки, събрани с ластик.

А небрежен полу-кок пробвали ли сте? Приет като хипстърска прическа, той се прави лесно, бързо и изглежда добре на всички. Първо отделяме горния пласт от косата и го завъртаме до образуването на спирала. Получения кок се връзва с ластик – може да бъде по-стегнат или разхлабен – в зависимост от личните предпочитания. Останалата коса остава свободна падаща.

Ниско спуснатата конска опашка в елегантен външен вид е класическа и елегантна едновременно – идеална за офиса или вечеря в ресторант. Ако вече имате естествено права коса, можете да изправите хвърчащите косми с малко кристали. В противен случай изгладете косата кичур по кичур с пресата. Не забравяйте топлинната защита. Накрая просто вържете косата си на опашка с ластик за коса на тила.