Няколко „мита” за буйните къдрици

Фактите говорят сами за себе си. Повечето жени не са надарени с “послушна” коса. Дали ще е гъсто накъдрена, леко чуплива или немирно щръкнала, все ни се иска да я укротим.

frizzy-hairИстината обаче е, че къдриците много трудно или въобще не се поддава на манипулации. Ето няколко “мита” за буйните къдрици, които само жените с такава коса могат да потвърдят.

Само една четка за коса е достатъчна? Не, по простата причина, че се чупят прекалено бързо.

Как постигат този буен и толкова естествен ефект, ли? Събуждат се от сън, поглеждат се в огледалото и излизат навън без да правят нищо. Да, стига да отделят поне един час пред огледалото.

Онези прелестно оформени къдрици, които падат на вълни по гърба им, са естествени? Не, те се постигат, като се изправи къдравата коса и се накъдри отново с необходимите за това инструменти.

Къдравата коса е по-лесна за поддръжка? Да, ако под по-лесна имате предвид, че въобще не може да се среши и за това е по-добре да не се правят опити в тази насока.

Спирам до тук. Смятам, че и къдравата и правата коса имат своите достойнства, но все пак клоня към идеята, че къдриците са поне една идея по-трудни за поддръжка.