Красива и на пистата

Зимата е време за зимни спортове и почивки в планинските курорти. Но преди да се спуснем на ски пистата има нещо, за което трябва да помислим и да не се тревожим – косата. Е предлагам ви няколко варианта за прически, подходящи за тези условия и чрез които няма да се тревожим как изглежда или каква форма ще придобие косата под шлема или каската.

Най-лесният и най-удобният вариант за зимна прическа е тази тип рибена кост. Помните ли как се прави? Разделете половината от косата си на два кичура. Вземете тънък участък коса от най-дясната страна и го прекарайте през десния кичур коса към левия кичур коса и след това го задръжте там. Вземете тънък кичур коса най-вляво от левия кичур коса и го поставете върху левия кичур коса към десния кичур коса и го задръжте там. Повторете този процес, докато плитката приключи. Поддържайте дебелината на плитката възможно най-равномерна. Закрепете двете готови плитки с ластик за коса. Спортната прическа е готова!

Боксьорските плитки са особено полезни, когато прическата е на пластове. Тъй като косата е сплетена направо от корените, не толкова много кичури могат да се отделят от прическата през целия ден.

За улеснение и идеи, ви споделям интересен видео урок за сплитане на коса: https://www.youtube.com/watch?v=oeVBKPhxFMc