Какво им става на хората?

Този е въпросът на дневен ред днес?

На всички читатели на блога ми им е известно, че когато става въпрос за някакъв значим обществен проблем не мога да остана безпристрастна. Имам блог и ще го ползвам да изразя личното си мнение, независимо дали въпросната статия се отнася специално за косата, или не.

susediЕ, днес ще ви кажа, че направо ми се изправя косата, когато трябва да общувам със съседи. Това ми е на дневен ред. Бих дала мило и драго, ако имах къща, в която да се нанеса и да се отърва от постоянно мрънкащи старици или любопитни майки с деца, които по цял ден се чудят какво да правят. Сякаш грижите по малките не са им достатъчни, а си пъхат носовете и в чуждите дела. Определено по тона ми разбирате, че съм леко афектира, но няма как. Вчера вечерта имах гости. Подготвих страхотни ребърца и реших да пусна скарата, която от месеци не бях ползвала. Това бе първата ми грешка. Цял куп съседи се събраха да ме притесняват на врата да ми правят забележка, че съм пуснала скарата. Злепоставиха ме пред гостите ми, които слава на Богу, бяха на моя страна и само цъкаха с език и ми казаха да се успокоя.

Миналия четвъртък имах майстори за водопровода и се изредиха всички да ми се карат, че било много шумно у нас. Е, добре, аз какво да направя? Нали трябва да се отстрани повредата. Преди малко си правих упражнения с 3 килограмови гирички. Без да исках изпуснах една. Съседката от долния етаж веднага се качи да изтъкне, че съм тропала!!!! Казах й, че всички живеем в блок и че това означава да се търпим взаимно. Нито й пускам музика високо, нито правя купони, нито паркирам колата си на нейното място, нито нищо. Както аз съм приела факта, че живеем заедно и че от всяко семейство си има специфични шумове, но нито веднъж не съм направила на никого забележка, че мести мебели, пуска телевизора си високо или не може да се справи с кряскаши деца, така помолих и тя да не навлиза в личното ми пространство. Казах й още, че няма да живея в страх, че ще ми се карат, ако случайно изпусна и счупя чиния и учтиво и затворих врата!

За съжаление повечето хора, които живеят в блокове и имат лични проблеми в ежедневието си, се опитват да вгорчат живота на съседите си. Не зная дали е чувстват по-велики, ако командват близкия си по врата, или просто специално мен са ме нарочили, поради завист или друго. Което и от двете да е, не смятам да им обръщам повече внимание, особено за дребните неща, за които си позволяват да нарушават интимното ми пространство.