Как да възстановим косата си?

Три са основните критерия, по-които да разберете дали косата ви е жива, или се нуждае от повече грижи: блясък, еластичност и мекота. Ако един от тях липсва, това е знак, че трябва да увеличите старанието си.

Първа стъпка: проверете дали случайно не сте пропуснали някои от полезните храни, за които вече съм ви писала. Понякога липсата на един или друг елемент може да накара косата ви да загуби блясъка, еластичността или мекотата си.

the correct brushКак да разберем дали косата ни е достатъчно еластична?

Много просто. По изпитан стар метод трябва да се опитате да вържете кичур коса на възел. Ако успеете, значи всичко е наред. Ако при опита ви краищата се късат, положението не е ОК.

Втора стъпка: сменете шампоана за коса. Понякога именно той може да е причина. Много стилисти казват, че не е добре твърде продължително да ползваме продуктите от една и съща марка. Добре е да разнообразяваме. Установете какво липсва на косата ви и потърсете шампоан, балсам или маска, която да компенсира това.

Трета стъпка: поспрете поне за малко с ежедневните процедури по изправяне, навиване или прочие. Сплетете на плитка и получете вълни по естествен път или просто я вържете на опашка, без да третирате.

Четвърта стъпка: разресвайте с четка с гъст косъм. Едно време са използвали четки с естествени влакна. Ресали са краищата няколко десетки пъти, за да отделят цъфтящите израстъци и да предизвикат блясък и мекота. Колкото и да не ви се вярва, това действа.