Грижи за по-красива коса

За да има добре изглеждаща и здрава коса, всяка дама трябва да полага необходимите грижи за нея. Първо много важно за блясъка и здравината на косата е тя да се третира с правилния шампоан. В зависимост от вида на косата – суха, мазна или нормална трябва да избираме и типа шампоан. Тъй като косата привиква с шампоана е хубаво той да се сменя постоянно.
Повечето хора си мислят, че шампоана и балсама, които използваме трябва да са от една и съща серия. Това не е правилно, тъй като балсама е необходим за гъста коса, защото улеснява сресването. На мазна коса не е нужно да се използва балсам за козметика за коса.

woman with beautiful curly hairsАко пък косата Ви е от типа суха трябва да й правите по-често маски. Подходяща маска е тази със зехтин, но внимавайте особено тъй като той трудно се отмива. Изключително полезна е маска, в която присъства лимоновия сок и бирата. Те заздравяват косъма и придават невероятен блясък. След като сме измили косата с правилната козметика следва да я подсушим. Това е добре да се случи със сешоар. Особено трябва да внимаваме да не е с горещ въздух, а е добре температурата да се контролира, тъй като има опасност от изтощаване на косъма. Голяма заблуда при повечето жени е, че когато косата цъфти значи не расте. Това не е така, защото тя расте откъм корените си, а връхчетата са края. Когато са цъфнали те придават по-изтощен и неприятен вид на прическата ни. За това е необходимо да се подстригва колкото е нужно –  някои всеки месец, а други е достатъчно на три месеца веднъж. Това зависи от третирането й, когато се използва по-често маша и преса, косата има по-голяма нужда от грижи и подстригване.