Електрическа четка или сешоар?

Всяка уважаваща себе си жена има сешоар у дома. Дали ще е по-стар, нов модел, мощен или по-слаб – няма значение. Важното е да ни е под ръка все някакво средство, с което да подсушим косата си при необходимост. И както се оказва това средство не е задължително да бъде сешоар – може да бъде електрическа четка.

inside_screenshot_thumbnail_1396257477_640x640Наскоро се сдобих с такава и нарочно разпитах няколко приятелки дали са ползвали подобни четки, за да събера повече мнения преди да изкажа собственото си по въпроса. Ето до какви изводи стигнах, като комбинирах и личните ми впечатления.

Ако можете да приведете косата си във форма, която на вас ви допада, използвайки само четка и сешоар, то не ви е нужна електрическа четка. Ако обаче косата ви се наелектризира много и имате чувството, се сешоарът ви я изсушава повече от нормалното, то може да изпробвате електрическата четка като алтернативен вариант.

Имайте  предвид обаче, че електрическата четка няма да изправи косата ви, както го прави пресата или сешоарът. Ако косата ви е по-къдрава или начупена има дори шанс да започне да се заплита и да скубе. Ако обаче косата ви е по-гладка, нищо не пречи да пробвате. Сравнително удобни са, но е необходимо да сушите косата внимателно кичур по кичур.

Хубавото на този вид четки е, че по мое мнение са по-щадящи към косата. От тази гледна точка не мисля, че по-малката им мощност е недостатък. Така или иначе никога не съм използвала капацитета на сешоара си максимално. Лично на моята коса с четката успях да предам задоволителен обем още от първия си опит. Макар, че не се изправи, се пречупи по красив начин. Изглеждаше естествено и честно казано, останах доволна от получения ефект. Когато ползвам сешоар, винаги прокарвам пръсти през косата си след това и я усещам по-суха, докато след сушенето с въртящата четка ми се стори по-жизнена и мека. Бих препоръчала електрическата четка като алтернатива на сешоара, но не на всяка, защото този уред е подходящ само за определени коси.