Японско чудо или техника за изправяне на косата

Знаете ли, че като една от най-разпространените тенденции в грижата за косата, се налага японската техника за изправяне? Тя използва химикали, за да направи косата по-гладка и по-права. Техниката е известна също като японско кератиново изправяне или японско терапевтично изправяне на косата, а в следващите редове ще ви обясня как действа.

Процедурата за японско изправяне на косата започва с измиване на косата с шампоан, след което се нанася специална формула върху косъма. Тази формула обикновено съдържа кератин, който подхранва косата, както и шадящи химикали, които действат за нейното изправяне.

След нанасянето на формулата, стилистът използва преса за коса, за да изправи всеки кичур потделно. След като косата е изправена, се нанася специален крем, който да заключи процеса на изправяне и да защити косата. След това косата се изсушава и стилизира според желанието на клиента.

Техниката за японско изправяне на косата може да отнеме между 3 и 6 часа, в зависимост от дължината и плътността на косата. Цената на тази процедура може да варира в зависимост от салона и местоположението му.

Ако се решите на тази стъпка, важно е да имате предвид, че японското изправяне на косата изисква специална грижа и след самата процедура. Клиентите трябва да избягват измиване на косата в продължение на няколко дни след изправянето и да използват специални продукти за грижа за косата, които да помагат за поддържане на нейния вид.

Въпреки че японското изправяне на косата може да даде дълготрайни резултати и да направи косата по-лесна за стилизиране, ако не бъдат използвани хубави продукти, това може да уязви и навреди на косъма. Ето защо е важно да се избере квалифициран стилист, който да има опит и знания за японското изправяне на косата, както и да се следват инструкциите за грижа за косата след процедурата.

Техниката за японско изправяне на косата е подходяща за хора с къдрава или начупена, които търсят дълготрайни резултати и желаят да се отърват от необходимостта да изправят косата всеки ден. А вие от тях ли сте?